Edsel Juliet

Biography

Edsel ‘Payo’ Juliet is een muzikale duizendpoot en vertolker van zowat het hele latin oeuvre. In de Latin Caribbean muziekgenre is hij daarom één van de meest populaire muzikanten. Sinds mensenheugenis brengt hij zijn fans en publiek in verroering met zijn opzwepende eigentijdse energieke muziekstijl: De Partybeat. Zijn muziek is een combinatie van salsa, merengue, zouk en nog vele andere latin muziekstijlen.

Edsel begon zijn muzikale carrière al heel vroeg. Nog maar net twaalf jaar oud vormt hij samen met zijn broers op Curaçao de band Tipico Juliet, het plaatselijke antwoord op The Jackson 5. De muziek die zij brengen houdt het midden tussen folkmuziek, danza, wals, mazurka’s maar ook populaire Caribische popmuziek. In 1977 stoppen de broers met Tipico Juliet en na wat muzikale omzwervingen vertrekt Edsel begin jaren tachtig naar Nederland en richt zijn eerste eigen orkest op: Saljuco wat staat voor Salsa Juliet & Company. Edsel ontwikkelt zijn eigen latin muziekstijl die hij ‘salsa corriente’ noemt. Het is een mix van Cubaanse en Braziliaanse muziek met de Simadan klanken van de Antillen. Ook start hij zijn eigen platenlabel / studio: Chispí Records in Hoorn.

In 1994 komt het nummer ‘Dale ku awa/Payo’ uit en staat 16 weken nummer één op Curaçao, waardoor Edsel zijn bijnaam ‘Payo’ krijgt. Op Curaçao wordt hij gekozen tot populairste artiest van dat jaar en mag hij de prijs ‘Embahador di nos Kultura Antiyano na Hulanda’ (Ambassadeur van de Antillen in Nederland) in ontvangst nemen.
Edsel is één van de populairste Salsa Latin artiesten. Met de diverse albums die hij uitbrengt, prijkt hij regelmatig bovenaan de hitlijsten op Curaçao, Aruba, St. Maarten en de Caribisch Nederlandse eilanden.
Met de formatie Edsel Juliet & La Banda Loca weet hij van menig feest of event een ware `happening` te maken. “Party music with a twist of comedy”, luidt dan ook zijn slogan.

Als theatermaker en stand-upcomedian stond hij met de volgende shows in het thater: B’a Makambiá en Palabra Malu (Kilo Lanto).

Lees meer bij Muziekencyclopedie.nl van Beeld en Geluid.

Besloten feesten voor fans van Edsel