Edsel Juliet

Biography

Edsel ‘Payo’ Juliet is een muzikale duizendpoot en vertolker van zowat het hele latin oeuvre. In de Latin Caribbean muziekgenre is hij daarom één van de meest populaire muzikanten. Sinds mensenheugenis brengt hij zijn fans en publiek in beweging met zijn opzwepende eigentijdse energieke muziekstijl.

Edsel begon zijn muzikale carrière al heel vroeg. Nog maar net twaalf jaar oud vormt hij samen met zijn broers op Curaçao de band Tipico Juliet, het plaatselijke antwoord op The Jackson 5. De muziek die zij brengen houdt het midden tussen folkmuziek, danza, wals, mazurka’s maar ook populaire Caribische popmuziek. In 1977 stoppen de broers met Tipico Juliet en na wat muzikale omzwervingen vertrekt Edsel begin jaren tachtig naar Nederland en richt zijn eerste eigen orkest op: Saljuco wat staat voor Salsa Juliet & Company. Edsel ontwikkelt zijn eigen latin muziekstijl die hij ‘salsa corriente’ noemt. Het is een mix van Cubaanse en Braziliaanse muziek met de Simadan klanken van de Antillen. Edsel is de eerste die een Salsa LP in Nederland uitbrengt. Ook start hij zijn eigen platenlabel / studio: Chispí Records in Hoorn.

In 1994 komt het nummer ‘Dale ku awa/Payo’ uit en staat 16 weken nummer één op Curaçao, waardoor Edsel zijn bijnaam ‘Payo’ krijgt. Op Curaçao wordt hij gekozen tot populairste artiest van dat jaar en mag hij de prijs ‘Embahador di nos Kultura Antiyano na Hulanda’ (Ambassadeur van de Antillen in Nederland) in ontvangst nemen.
Award Edsel Juliet 1994.
Daarna volgen er meer prijzen en nominaties. Zoals in 2013 is zijn Tumba Hinchá Hinchá tijdens het tumbafestival gekozen tot ‘Tumba Chistoso'(grappigste Tumba 2013).
Bekijk de tumba

Met de diverse albums die hij in de loop der jaren uitbrengt, prijkt hij regelmatig bovenaan de hitlijsten op Curaçao, Aruba, St. Maarten en de Caribisch Nederlandse eilanden.
Met zijn muziek en unieke enthousiasme weet hij van menig feest of event een ware `happening` te maken. “Party music with a twist of comedy”, luidt dan ook zijn slogan.

Terug naar de salsa
In 2017 introduceert hij Edsel Juliet & His Salsa Session Band. Eerst op zijn geboorte-eiland Curaçao in het uitgaanscentrum Pietermaai. Deze optredens zijn gelijk een groot succes. In 2018 volgt Nederland: Amsterdam, Hoorn en Nijmegen en binnenkort in Rotterdam en Den Haag.

Edsel Juliet & His Salsa Session Band blijft niet ongemerkt: wat volgt zijn diverse televisie-opnames bij live optredens en wordt de band gevraagd bij televisie-uitzendingen als Pauw (Juni  2018) en bij Top 2000 a gogo (December 2018).doet Edsel mee

In 2020 mee met het programma All Together Now (RTL 4) en solo bouwt hij een gezellig latin feest in de studio!